Over mij

 

Bart van Bruggen (1992) geeft bij Patiëntenfederatie Nederland een stem aan patiënten in de (medisch-specialistische) zorg. Hij werkt aan goede zorg dichtbij huis en aan betere en toegankelijke informatie over de kwaliteit van de zorg.

Ik werd geboren in Enschede en groeide op in Friesland. Mijn eigen jeugd was zorgeloos, wat me extra gemotiveerd maakte om me in te zetten voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want om me heen zag ik dat dat niet voor iedereen was weggelegd. Als tiener was ik daarom jeugdtrainer bij de plaatselijke voetbalclub, begeleider van brugklassers en organiseerde ik een sponsorwandeltocht om geld in te zamelen voor het Nelson Mandela Kinderfonds. Toen ik 16 was, werd ik lid van de Jonge Socialisten in de PvdA. 

Na de middelbare school in Sneek studeerde ik politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en was ik van 2014 tot 2016 landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten. Ik werkte ook jarenlang als vrijwilliger op een basisschool in Amsterdam West, waar ik kinderen hielp met lezen en rekenen. Daarnaast werkte ik bij ProDemos, waar ik scholieren van alle leeftijden en niveaus rondleidde in de Tweede Kamer kennis liet maken met politiek Den Haag.

De bestrijding van ongelijkheid is mijn grote drijfveer, dus ging ik een jaar in Londen wonen om de master Inequalities & Social Science aan de London School of Economics te volgen. Inmiddels woon ik samen met zijn vriendin in Utrecht. In mijn vrije tijd kook, lees en voetbal ik graag, en probeer ik een steentje bij te dragen aan mijn eigen buurt als vrijwilliger bij Kerst in het Julianapark.

Volg mij

Volg mij en mijn campagne via Social Media op Instagram en LinkedIn of bekijk mijn laatste posts op Instagram hier onder!

Something is wrong.
Instagram token error.